Togetherness

Togetherness

28. august 2018 Kultur 0

KunstSmedjen på Musicon udstiller afrikanske skulpturer og malerier fra den 1.–20. september.
‘Everything I need to know about Africa is in these objects’, sagde Pablo Picasso i sin tid om shona-kunsten fra Zimbabwe.
Bedste kunstnere
Udstillingen på KunstSmedjen omfatter udvalgte shona-skulpturer af nogle af Zimbabwes bedste kunstnere samt malerier af to af Kenyas nyere kunstnere. Både skulpturer og malerier er indsamlet af Birgitte Balslev-Olesen, som med sin mand Christian Balslev-Olesen har boet og arbejdet i både Kenya og Zimbabwe i mange år.
Sammen
Udstillingen har fået navnet Togetherness efter én af de udstillede shona-skulpturer, og fordi det udtrykker en central afrikansk livsforståelse om vigtigheden af at høre sammen. Ved ferniseringen af udstillingen Togetherness lørdag den 1. september medvirker Miriam Mandipira.
Queen of the blues
Hun er født og opvokset i Zimbabwe men bosiddende i Danmark. Miriam Mandipira er Danmarks nye store jazz- og gospelsangerinde. I 2016 vandt hun prisen ’Årets Danske Blues Navn’. Hun er blevet betegnet som Zimbabwes bedste jazz/blues sangerinde og nævnes både i sit hjemland og i Sydafrika, som det sydlige Afrikas ” Queen of the Blues”.
Togetherness 
Ferniseringen i KunstSmedjen lørdag den
1. september. Udstillingen løber til den 20. september
Zimbabwe betyder ’house of stone’, og shonafolket har en gammel tradition for stenkunst