Livet uden Paperboy

Livet uden Paperboy

28. august 2018 Kultur 0

Livet går altid videre – også uden en selvstændig Paperboy. Men vi har alligevel ikke kunnet afholde os fra at stille det ledende spørgsmål: Hvad betyder det for byen, at Paperboy er fortid?

Jesper Steen Christensen, Erhvervsdirektør:
”Jeg er oprigtigt ked af, at Roskilde mister en af sine lokalaviser. Paperboy har været det friske pust i bybilledet og har skrevet andre artikler end Roskilde Avis – og kombinationen af de to ugeaviser har været rigtigt god. Jeg vil helt sikkert komme til at savne Paperboy – og håber meget på, at vi fremover vil se en ’Roskilde Avis/Paperboy’ samle de gode historier op og fortsætte med de lidt ’andre historier’ som vi så hos Paperboy. Jeg ønsker også, at den nye fusionerede avis vil fortsætte med at bakke erhvervslivet i Roskilde op – og blandt andet stadig skrive om Roskilde Erhvervspris”
Henrik Bo Nielsen, direktør i ROMU:
”Der er altid noget trist over det, når et ”bladhoved” forsvinder fra bybilledet. Nok kan man have været både gal i skralden og irriteret, når omtalerne ikke altid var, som man ønskede sig, men flere mediestemmer er bare altid bedre end færre. Når det er sagt, så satser vi selvfølgelig på, at byens gamle mediehus kan rumme flerstemmigheden – det plejer de jo at kunne”
Merete Dea Larsen (DF):
”Jeg blev noget overrasket over nyheden, men er da glad for at der er flere fra jer, der fortsætter, så der fortsat forhåbentlig vil være et andet perspektiv på historier, der bringes og tages op. I mine øjne er det åbenlyst, at konkurrencen på den gratis avis har virket. Der er en risiko for tilbagefald, når konkurrencen ophører, men jeg vælger at tro på, at alt bliver godt, og jeg glæder mig til samarbejdet med den nye fælles avis”
Lars Lindskov (K):
”Som demokratisk sindet borger og som selvstændig virksomhedsdrivende er jeg ærgerlig over, når en virksomhed ophører – uanset hvordan aktiviteterne eventuelt videreføres. For der forsvinder en arbejdsplads med sin egen kultur, sin egen identitet – og de andre medier behøver ikke at være oppe på dupperne på samme måde som før. Tak til Paperboy for tiden sammen – også, når I har skrevet noget, jeg ikke var enig i. Sådan er demokratiet og den frie presses vilkår. Held og lykke med jeres virke i de forskellige jobfunktioner, hvor I nu skal hen”
Torben Stevold
”Vi får klart en mindre mulighed for at præge debatten. Det har været rart med to forskellige tilgange til indholdet, og det har givet byen nogle flere historier (personlige om mennesket bagved, som jeg synes har været rigtig dejligt) og nuancer på de debatter, der har kørt gennem årene”
Jonas Paludan (EL)
”Det er med meget, meget stor ærgrelse, at jeg har fået nyheden om, at Paperboy ikke mere kommer til at fortsætte i sit nuværende format. Ærgelse fordi jeg synes, at Paperboy har haft en høj standard, og fordi I ikke har været bange for at sætte fingeren på de ømme steder i byen også. Det skal I have tak for, og jeg håber at det må fortsætte i den nye konstellation. Alt godt herfra og tak for en god avis”
Bent Jørgensen (V)
”Paperboy har været en egentlig ugeavis i ordets bedste betydning. Har både kunne tage de uge-aktuelle historier op, med til tider uventede vinkler. Men samtidig også en ugeavis, der har formået at bringe det lidt mere ”tidsløse” historie, der pegede ude over den almindelige daglige  nyhedsstrøm. Samtidig så er det altid positivt med en mangfoldighed af medier, der kan tage historier op, som andre medier ikke prioriterer. Det giver mangfoldighed, andre perspektiver og flere historier til borgerne i Roskilde. Så Paperboy vil i mine øjne blive savnet”